Dezynfekcja

Eau de Javel An-Ma

Płynny preparat dezynfekujący o działaniu bakteriobójczym, grzybobójczym,
wirusobójczym i prątkobójczym. Bardzo łatwy w użyciu, powierzchnia jest wydezynfekowana już po 15 minutach działania preparatu.

Znajduje zastosowanie w:

PLACÓWKACH SŁUŻBY ZDROWIA:
- dezynfekcja powierzchni i sprzętów

W GOSPODARCE KOMUNALNEJ
- dezynfekcja wody do picia

NA PŁYWALNIACH
- dezynfekcja wody na basenach kąpielowych, pływalniach
 
W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
- pomieszczenia magazynowe, kuchenne, jadalnie, korytarze, ściany, podłogi, meble, drzwi
- urządzenia i naczynia kuchenne: szkło, porcelana, tworzywa sztuczne, stal nierdzewna
- surowe warzywa i owoce – przedłuża okres trwałości do spożycia (sanityzacja)
- jako środek dezynfekujący w wodzie chłodzącej konserwy
- w przemyśle mleczarskim, do dezynfekcji linii produkcyjnych (nie pozostawia osadów)
  do dezynfekcji sprzętu i miejsca udoju przez rolnika (nawet w obecności zwierząt)

W PUNKTACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO
- pomieszczenia kuchenne, jadalnie, stołówki
- punkty przechowywania, przygotowywania i wydawania żywności
- urządzenia i przybory kuchenne
- podczas sanityzacji warzyw i owoców

W BUDOWNICTWIE
- zwalcza grzyby, mchy i pleśnie, zapobiega ich rozwojowi

W WETERYNARII:
- dezynfekcja pomieszczeń inwentarskich, koryt, żłobów, poideł i pojemników na paszę
- dezynfekcja stołów laminowanych, ścian pomalowanych na olejno, podłóg betonowych i innych powierzchni
- podczas zabiegów i czynności wykonywanych przez lekarzy weterynarii

Płyn Eau de Javel An-Ma dostępny jest w dwóch stężeniach:
12º chl – zawiera 48 g chloru aktywnego w 1L 
48º chl – zawiera 144 g chloru aktywnego w 1L

Dostępne opakowania:
Eau de Javel An-Ma 12ºchl – butelka 2 L, kanister 5 L
Eau de Javel An-Ma 48ºchl – kanister 30L beczka 100L/200L, paletopojemnik 1000L

ROZTWÓR ROBOCZY JEST 4 RAZY STABILNIEJSZY NIŻ UZYSKANY Z TABLETEK CHLOROWYCH.
Posiada atesty PZH: HB, HK/W, HŻ oraz pozwolenie Ministra Zdrowia. Certyfikat CE. Trwałość preparatu 12º chl 1 rok, 48º chl 3 miesiące.
 

 

Pobierz instrukcję stosowania

 

Karta charakterystyki

WSTECZ